Om Bengt

Bengt kommer från en liten by utanför Falun i Dalarna som heter Toftbyn. Under sin uppväxt fick han tidigt ett intresse för att spexa och underhålla, både under skoltid och på fritiden.

I Toftbyn, som har ca 350 invånare är det dock svårt att nära sina drömmar om att spela teater så till gymnasiet sökte han och kom in på ett teatergymnasium i Örebro. Karolinska Läroverkets utbildning blev en grund att stå på och ökade Bengts intresse för skådespeleri ännu mer.

1994 kom Bengt in på Wendelsbergs Teater & skolscen. Där utvecklade han sitt kunnande både praktiskt och teoretiskt. Efter den utbildningen började Bengt även intressera sig för skådespelandet framför filmkameran och det ledde till att han utbildade sig på Drama Center i Göteborg i skådespelarteknik för Film/TV. När han var klar där 1997 började han försörja sig som frilansande skådespelare.

Under ett studiebesök till MTV Produktion i Jonsered utanför Göteborg fick han prova på att vara statist i såpan Vita Lögner i utbildningssyfte. Då lärde han känna folket som jobbade där och när en ny karaktär skulle introduceras föll valet på Bengt. Han blev Pär Thörnkvist, det mycket hunsade biträdet till den elaka psykiatern i serien.

Bengt är medlem i Göteborgs Improvisationsteater, Gbg Impro. Han har varit med sedan starten i början på detta sekel. På www.gbgimpro.se kan du se gruppens föreställningar och utbud.Något som varmt kan rekommenderas är After Work Impron som är den sista fredagen i varje månad på Redbergsteatern 18:30-21:00. Då är det fritt fram för nybörjare såväl som proffs att pröva på improvisation med oss i ensemblen eller bara vara publik och få sig ett gott skratt i slutet av veckan.

Bengts andra intressen är sport, resor och spela spel i alla dess former, Bengt är också ett Star Wars-fan av rang!