Senast ändrad 2014-06-04

 


• Lisebergsteatern!

Bengt och Göteborgs Improvisationsteater har gjort gästspel på klassiska Lisebergsteatern med succéföreställning ”Oklippt, film är bäst på teater”! Dettai samarbete med ett av Sveriges största produktionsbolag, 2Entertain, som fått upp ögonen för gruppen. Under gästspelet hette föreställningen ”Vad du vill! – En fullständigt oplanerad föreställning.”

 

 

 

 

 

 

 

• Absolut mord

En mordgåta där publiken fick vara med och lösa det Agatha Christie-inspirerade dramat som utspelades under en middag hos den högre societeten år 1899.

Bengt spelade länsman Emil Lagerström, en barsk man med hetsigt temperament. Varför är han så lättretlig? Vad döljer han?

 

• En saga om vadå?

Bengt har varit på turné med den improviserade barnteaterföreställningen ”En saga om vadå?”. Det spelades 22 föreställningar på campingplatser längs med västkusten från Göteborg till Helsingborg. Sagan skapas utifrån förutsättningarna som publiken bestämmer så det blir aldrig samma saga två gånger. Bilder finns på gallerisidan.Klippt och Skuren

Uppföljaren till förra årets succé ”Titta inte i påsen!”
Klippt och Skuren var något så unikt som en kriminalfars med interaktiva inslag. Handlingen utspelade sig på frisörsalongen med samma namn som titeln och där huserade den fryntlige Herman Frodell och tuggummituggande Sussi Granberg. Kunder kom och gick men mitt upp i allt sker ett mord på den pianospelande damen som bor ovanpå frisörsalongen! Det visar sig då att två av kunderna är poliser som haft salongen under uppsikt sedan tidig morgon.
Med hjälp av publiken rekonstruerades händelseförloppet och de fick även möjlighet att ställa frågor till de misstänkta. Ska den skyldige avslöjas? Bengt spelade polisassisten Per-Inge Andersson, en dalmas med anteckningsblocket alltid nära till hands och med något tveksamt intellekt.

Här kan du läsa en publikrecension från premiären.

Och så här tyckte pressen:

"Skådespelarna är proffs och kan sina saker."
Christina Lundin – Lerums Tidning.

"Polisassistent Per-Inge Andersson (Bengt Sanzén) för med hjälp av sin spensliga kropp, sjungande dalmål och nördiga detaljsinne tankarna till Kurt Olssons sidekick Arne. […] Jag imponeras av att skådespelarna klarar av att släppa manus och improvisera utan att det påverkar rollfigurerna."
Martin Erlandsson – Hallands Nyheter.

"Klockrena rollprestationer och idén att låta publiken hjälpa till att lösa mordgåtan gör kriminalfarsen till en fröjd att skåda. […] Föreställningens stora behållning är rollprestationerna […]
Bengt Sanzén är strålande som den dalmasklingande polisassistenten Andersson."

Conny Bengtsson – Varbergs Posten.


 

 

• Battlefield: Bad Company 2

EA-Games och DICE uppföljare till storsäljaren Battlefield: Bad Company och även denna gången gjorde Bengt en av huvudkaraktärerna. Spelet har nu sålts i över 5 miljoner ex!
På gallerisidan under fliken Filmklipp kan du se hur det ser ut när man filmar i Motion Capture-studion. Jämför sedan med det färdiga resultatet på youtubeklippen brevid.

Titta inte i påsen!

Succéfarsen från 2009 som spelades samanlagt ett 50-tal gånger runt om i Sverige. Bengt spelade den snälle men något trögtänkte Rickard, yngst av de tre bröderna Källemyr i denna härva av adoptioner, sopsäckar, Albanska flyktingar och en buss i Burträsk...
Regi: Håkan Klamas. Produktion: Klamas kultur och nöje.
Recension: http://ttela.se/nojekultur/scen/1.612185

Ur recension av Titta inte i påsen! i Lerum:
Skådespelarna är riktiga proffs och timingen är perfekt.
Cristina Lundin - Lerums Tidning.• Müllermilch

Bengt var i Kapstaden i mars 2009 och spelade in en reklamfilm för en tysk mjölkprodukt: Müllermilch. Filmen har visats på företagets hemsida. Här kan du se ett par korta ”Behind the scenes” klipp:
Mycket folk behövs för att filma vandring längs gata...
En lina ska rycka av Bengts kläder samtidigt som han går framåt
men det går inte så bra...

Bengt rocks the floor... bokstavligen!
Ridå ner!

Slutresultatet hittar du i Galleri-filmklipp.

 

 

 

 

 

• Karlsborgs fästning i 3-D

Bengt medverkade i "förfilmen" till de dramatiserade visningar som äger rum på fästningen. Inspelat i 3-D.

• Strängnäsrevyn

har funnits sedan 1985 och är en traditionell nummerrevy. Bengt medverkade 2007 och 2008.

www.strangnasrevyn.se kan ni gå in och se mängder av bilder från de båda föreställningarna. Klicka på "Galleri" och sedan finns det bilder i de mappar som är från 2007 och 2008.

Recension av Nyårsrevyn OSLAGBART:

Vad som stannar kvar in på det nya årets timmar är [...] revyns egen Gummi-Tarzan Bengt Sanzén. Den mannens mimik och kroppsföring är en av höjdarna bland de drygt 30 akterna. Hans sätt att ramla in i en bokhylla och vika sig smidigare än en välutformad solstol är något alldeles extra. Han besitter det där omedvetet roliga som få kan stoltsera med och som lyfter en hel föreställning.

Åsa Johansson - Strengnäs Tidning / Eskilstuna-Kuriren.

 

• VW Service
Bengt gjorde en avstickare till Danmark och spelade in en reklamfilm för en VW servicefirma. Filmen kan ses här.
 

• Skapäng/Skapina

Göteborgs första showcase som spelades upp för inbjudna regissörer, rollsättare och producenter. Den spelades även på Teaterbiennalen i Umeå 2005.

Ur recension av Skapäng/Skapina: 
"När Horace (Bengt Sanzén) träder in och med små små blickar och tonfall lockar till skratt är det ytterst befriande. Scenen liksom lyser upp." 
Imri Sandstöm – VästerbottensKuriren.

• När månen gick förbi

Barnföreställning som bygger på en bok med samma namn skriven av Hasse Alfredson. Bengt och hans bror Anders fick Hasses personliga tillstånd att skriva om boken till manus. De spelade sedan pjäsen på olika skolor runtom i Västsverige mellan 2003-2004 och den blev mycket uppskattad av både barn och vuxna.

 

• ZAPP

En del av Göteborgs Improvisationsteaters utbud som Bengt är medlem i. En helt improviserad föreställning som är en TV-kväll där publiken bestämmer vad de vill se och aktörerna spelar upp det. Föreställningen har gjort succé i Göteborg och har spelats ständigt återkommande sedan 2002.

• Vita Lögner

Den roll Bengt är mest uppmärksammad för. Som det hunsade biträdet Pär till den elaka psykiatern gick Bengt snabbt från att bara vara med då och då till att bli en fast karaktär i sjukhussåpan.

• Det nya Landet

Bengt spelade Vesslan, en raggare med liten hjärna men stort hjärta. Berömd för sin grisridning, som du kan se exempel på under Filmklipp på Gallerisidan.

• Reklamfilm Vicks Red Energy

Bengt spelade in närmare 120 korta klipp på två dagar. Detta blev ett spel på Internet där det gällde att hålla ”Sten” vaken genom att med jämna mellanrum mata honom med Red Energy. Se Filmklipp på Gallerisidan.

Mordmysterium

En interaktiv föreställning som Bengt medverkade i på Ulvhälls Herrgård i Strängnäs. Publiken äter en trerätters middag och bjuds under tiden på en mordhistoria där de själva får delta genom att snappa upp ledtrådar för att i ett senare skede kunna gissa vem mördaren är. Mot slutet får publiken ställa frågor i samband med det polisförhör som äger rum innan gåtan får sin upplösning. Den karaktär Bengt hade - Roger Hård - är en alkoholiserad f d skådespelare som slänger sig med talesätt på latin. Alea jacta est...

 

Battlefield: Bad Company 1

Bengt jobbade under 2008 med att göra motion capture för storspelet Battlefield: Bad Company där Bengt med sitt kroppsspråk gav liv åt en av spelets huvudkaraktärer.
Motion capture är en teknik som bl.a användes när man skapade Gollum i Sagan om ringen-filmerna. Man utrustar en skådespelare med en dräkt som det sitter ett antal elektroniska bollar på. Dessa bollar skickar signaler till en dator som sedan överför rörelserna till den animerade figur man vill ska röra sig så som skådespelaren gör.

detta Youtube-klipp kan ni se en trailer för spelet, Bengt är karaktären som sitter på knä med glasögon i början av scenen.

 

 

 

Improradioteatern

Under hösten och vintern 2008 medverkade Bengt i Improradioteatern, en timmes direktsänd improvisation på studentradion i Göteborg. Sändningarna finns lagrade på Youtube, sök på improradioteater - eller klicka här.

Mingels
Bengt har haft huvudrollen i en reklamfilm för Mingels, en produkt från Scan. Filmen kan ni se på deras hemsida www.scan.se . Klicka på "reklam och matkul" och sedan filmen som heter "Snacks".